Appartement te GENT (9000)

€ 535.000

Omschrijving

Het boeket bedraagt 75.000 EURO en de maandelijkse rente 1.614 EURO. Deze rente moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 15 jaar. Na deze periode behoudt de verkoopster (V 76j) het levenslang gratis recht van bewoning. U zal NOOIT de huidige geschatte waarde van 535.000 EURO betalen. Bovendien blijft de betaling van de onroerende voorheffing (1.132,26 EURO) ten laste van de verkoopster zolang zij het goed bewoont. 

Het betreft een gerenoveerd en lichtrijk éénslaapkamerappartement (72m²) met autostaanplaats en zuidgericht terras met zicht op de Ketelvest te Gent. Het appartementsgebouw bevindt zich op een exclusieve ligging aan de Kouter in het hartje van het historisch stadscentrum te Gent. De toplocatie zorgt ervoor dat u op wandelafstand bent van de meest uitzonderlijke plekjes in de stad voor cultuur, recreatie, gastronomie, winkels en openbaar vervoer. Door zijn uitzonderlijke omgeving en bevoorrechte ligging (mobiscore: 9,4/10) is deze aanbieding op lijfrente een investering van topkwaliteit en zekerheid.

Dit energiezuinig appartement (EPC 141 kWh/(m²jaar)) werd opgericht in 1970 en bevindt zich in een uitmuntende staat. Het pand wordt piekfijn onderhouden door de huidige eigenares, die zo lang mogelijk wenst te blijven wonen. In 2022 werd het appartement gerenoveerd (schilderwerken, nieuwe parketvloer in slaapkamer, opschuren parket living, keuken gedeeltelijk vernieuwd, nieuw houten raamwerk met dubbele hoogrendementsbeglazing, terras met balustrade vernieuwd, plaatsing ingemaakte kasten slaapkamer,...). Bovendien is de elektriciteit conform de AREI-normen tot en met 12 april 2046. Het EPC-attest werd opgemaakt voor het plaatsen van de dubbele hoogrendementsbeglazing en zou op heden nog een betere score opleveren.

De indeling is als volgt: inkomhal met vestiairekast en apart toilet, lichtrijke woon- en eetkamer met toegang tot het terras met prachtig zicht, ingerichte keuken (voorzien van vaatwasser, heteluchtoven, inductiekookplaat, dampkap,...) met berging, slaapkamer met ingemaakte kasten, ingerichte badkamer (met ligbad en dubbele wastafel). In de gemeenschappelijke inkomhal op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich de gemeenschappelijke fietsenberging. De ondergrondse autostaanplaats is gelegen in de nabijgelegen 'Center Parking' (Korte Meer 22/B - Gent) op 130m van het appartementsgebouw.
 
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Ja
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied met een culturele, historische en/of esthetische waarde
G-score
:
Klasse A
P-score
:
Klasse A
EPC No.2346479
E spec
:
141 kWh/m².jaar
Erfgoed
:
Archeologische zone , Inventaris van archeologische zones

Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Oriëntatie achtergevel
:
Zuid
Type dak
:
Plat dak
Dakbedekking
:
EPDM
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Ja
Keuken
:
Kasten met toestellen
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
hout
Comfort binnen
:
Videofoon
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
9000 GENT
Geschatte waarde
:
€ 535.000
Kadastraal inkomen
:
€ 981
Bewoonbare opp.
:
72 m²
Bouwjaar
:
1970
Aantal slaapkamers
:
1
Aantal badkamers
:
1
Garage
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 75.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in blote eigendom
Lijfrentenier 1
:
Vrouw 27/05/1948
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1.614
Maximale duur
:
15 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja