Stadswoning te TONGEREN (3700)

€ 550.000

Omschrijving

Discrete exclusieve aanbieding te koop op lijfrente in het Begijnhof te Tongeren.

Het boeket bedraagt 150.000 EURO en de maandelijkse rente 1.250 EURO. Deze rente moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 15 jaar. Na deze periode behouden de verkopers (M 85j en V 75j) het recht om de woning levenslang gratis te bewonen. U zal NOOIT de huidige geschatte waarde van 550.000 EURO betalen. Bovendien blijft de betaling van de onroerende voorheffing ten laste van de verkopers zolang zij het recht van bewoning behouden.

Het betreft een uniek gelegen en volledig gerenoveerde stadswoning met 2 slaapkamers, personenlift en zongerichte stadstuin/terras op een perceel van 152m² te Tongeren. Deze 19de eeuwse authentieke woning bevindt zich naast de "Begijnhofkerk" en is vlot bereikbaar via nabijgelegen in- en uitvalswegen (R72/N79/N20/N69). Deze toplocatie zorgt ervoor dat u op wandelafstand bent van de meest uitzonderlijke plekjes in de stad voor cultuur, recreatie, gastronomie, winkels en openbaar vervoer. Ook het natuurreservaat 'De Kevie' is gelegen op wandelafstand (500m) en voorzien van uitgebreide wandelwegen, bospaden en waterloop. Een bijkomende troef is dat u aan de achterzijde van de woning -via de stadstuin- de achterliggende (Sint-Rosa)straat kan bereiken. Door zijn uitzonderlijke omgeving en bevoorrechte ligging is deze aanbieding op lijfrente een investering van topkwaliteit en zekerheid.

De woning werd door de jaren heen (vanaf 2006) volledig gerenoveerd (o.a. nieuwe centrale verwarming, raamwerk, keuken, badkamer, elektriciteit, vloeren (natuursteen en parket), terras, dakisolatie, gevelisolatie, regenwaterput 5.000 liter, enz.). Dankzij de totaalrenovatie bevindt de woning zich in een zeer goede bouwfysische staat, voorzien van een luxueuze afwerking. De elektriciteit is conform de AREI-normen tot en met 3 februari 2034. De eigendom wordt uitermate goed onderhouden door de huidige eigenaars, zij wensen zo lang mogelijk te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Deze gezinswoning, voorzien van alle comfort, betrof voorheen 2 aparte Begijnhofwoningen die samengevoegd zijn tot 1 geheel. Bij verdere interesse kan u inzage krijgen in het complete postinterventiedossier.

De indeling is als volgt:

Gelijkvloerse verdieping: inkomhal, apart toilet, vestiaire, bureel, traphal, personenlift, patio, ingerichte keuken met kwalitatieve toestellen en eetplaats,  ruime lichtrijke woonkamer met toegang tot de stadstuin/terras en aparte tuinberging (13,9m²).
1
ste verdieping: slaapkamer, ingerichte badkamer (met dubbele wastafel, toilet en douche), traphal, overloop en draaitrap naar de 2de verdieping.
2
de verdieping/zolder: slaapkamer en volledig ingerichte polyvalente ruimte.
Kelderverdieping:
gecompartimenteerde kelder bestaande uit 2 delen, kelder 1 (21,93m²) en kelder 2 (22m²). In de kelder is een infrarood sauna aanwezig.

Voor meer informatie betreffende de modaliteiten van deze discrete verkoop op lijfrente

kan u contact opnemen met Christophe Niclaus op 0499 26 82 90 of per e-mail christophe@immo2life.be.


  
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied met een culturele, historische en/of esthetische waarde
Asbesttype
:
Geen asbest gevonden
Datum asbestattest
:
2024-06-07 00:00:00
G-score
:
Klasse B
P-score
:
Klasse B
EPC No.3277431
E spec
:
230 kWh/m².jaar
Erfgoed
:
Nee

Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Oriëntatie achtergevel
:
Noord
Type dak
:
Zadeldak
Dakbedekking
:
Pannen
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Ja
Keuken
:
Volledig ingebouwd
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
hout
Comfort binnen
:
Sauna
Comfort buiten
:
Vijver, Tuinhuis, regenwaterput
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
3700 TONGEREN
Geschatte waarde
:
€ 550.000
Kadastraal inkomen
:
€ 544
Grondoppervlakte
:
152 m²
Bewoonbare opp.
:
191 m²
Voorgevel
:
5,59 m
Perceel breedte
:
6,5 m
Aantal slaapkamers
:
2
Aantal badkamers
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 150.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in blote eigendom
Lijfrentenier 1
:
Man 05/01/1939
Lijfrentenier 2
:
Vrouw 25/06/1949
Overlevingsrente
:
Ja
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1.250
Maximale duur
:
15 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja